Blogs

Geen ongevraagde telefonische verkoop meer

Vanaf 1 juli 2021 krijg je te maken met nieuwe wetten en regels van de Telecomwet. Ongevraagde verkooptelefoontjes zijn vanaf nu verboden,

Ongevraagde verkooptelefoontjes zijn vanaf 1 juli verboden. Maken jouw sales- en marketing medewerkers gebruik van telemarketing? Telefonisch producten en diensten verkopen aan natuurlijke personen mag alleen nog met toestemming. Bijvoorbeeld door contactgegevens te vragen wanneer een potentiële klant zich aanmeldt voor een nieuwsbrief. Hierbij moet je duidelijk vermelden dat het telefoonnummer gebruikt wordt voor telemarketing. Als een potentiële klant openstaat voor een telefoongesprek is bellen met nummerherkenning verplicht. Bedrijven met rechtspersoonlijkheid mogen wél direct benaderd worden, mits nummerherkenning aanstaat. Bestaande klanten mag je voor een bepaalde periode zonder toestemming bellen. Hiervoor is nog geen wettelijke termijn bepaald.

Hoe ga je dan nieuwe klanten vinden?

Een goed leadgeneratieproces ofwel verkoop funnel is hiervoor nodig. Dit beschrijft het proces en de stappen die een klant kan zetten in het verkoopproces. In een verkoop funnel zorg je voor goede informatie die past bij elke stap.

Deel deze workshop met jouw volgers via: