Workshop SEO (zoekmachine optimalisatie)

Leer hoe uw website goed gevonden wordt op internet met zoekmachine optimalisatie!

Algemeen

Natuurlijk hebben jullie al een prachtige website of gaan die binnenkort maken. Ondertussen blijft het  internet ook met duizelingwekkende vaart doorgroeien. Hoe wordt uw website dan nog gevonden op internet? Daar komt meer bij kijken dan een mooi ontwerp of interessante teksten. Omdat iedereen via zoekmachines zoals Google naar informatie op zoek gaat, is het handig om te weten hoe die werken. Met het optimaliseren voor zoekmachines (SEO) kan je er namelijk voor zorgen dat jouw website op een natuurlijke, onbetaalde manier beter gevonden wordt door zoekmachines.

seo workshop

Maar hoe doet u dat dan precies? Welke factoren beïnvloeden de vindbaarheid in zoekmachines en hoe houdt u daar op een slimme manier rekening mee?

 • Zeer praktijkgericht; morgen toepasbaar
 • Interactief
 • Kleine groepen (max. 10 personen)
 • Maximaal 5 uur
 • Door professionals gegeven

Deze workshop is geschikt voor ondernemers, webbouwers, tekstschrijvers of (marketing- en communicatie) medewerkers die zich in SEO willen verdiepen en de opgedane kennis direct in de praktijk willen gaan brengen. De workshop is bedoeld voor organisaties met een kleine of middelgrote website. Voorkennis is niet noodzakelijk.

Intake: vooraf hebben we contact over wat uw specifieke vragen zijn en hoe u zich kunt voorbereiden.

Wat u leert tijdens de workshop:

 • Introductie; wat is zoekmachine optimalisatie eigenlijk? Welke factoren beïnvloeden je positie in de zoekresultaten?
 • Zoekwoorden onderzoek; op welke woorden zoekt jouw doelgroep? Hoe relevant zijn ze voor jouw eigen website? En hoe vind je de unieke zoekwoorden die je concurrent nog niet gebruikt?
 • Het optimaal inrichten van je website voor de zoekmachine, oftewel On-Page SEO. Hoe zet je je zoekwoorden effectief in bij de structuur, opbouw en inhoud van je webpagina’s?
 • Welke andere factoren beïnvloeden de ranking van je website? De belangrijkste Off-Page SEO onderdelen hierbij zijn linkbuilding, Social Media en Content Marketing.

Nazorg: Na afloop bieden we u gedurende 2 weken de mogelijkheid om nog extra vragen te stellen en houden we contact over uw vorderingen. Zo bent u er na de workshop zeker van dat de geleerde stof in de praktijk wordt verzilverd!

Na afloop van deze training weet u welke factoren van belang zijn voor een goede vindbaarheid in zoekmachines. U kunt zelf direct aan de slag om de vindbaarheid van de eigen website te verhogen.

De bonus van deze workshop is dat u bovendien nog leert:

 • Hoe optimaliseert u de vindbaarheid in Google?
 • Promotie en verspreiding van uw blog.
 • Waar kun je beeldmateriaal vinden en wat kan of mag je wel en niet gebruiken?


Deze workshop kost u € 395,00 p.p. (ex. btw) en is incl. lesmateriaal en een broodje met koffie, thee of fris.

De workshop gaat door bij minimaal 4 inschrijvingen. Indien u 2 of meer personen tegelijk inschrijft ontvangt u 10% korting.

Deze workshop kan ook op locatie verzorgd worden. Informeert u naar de mogelijkheden.

Datum en tijd: 15-nov-2016 16:00 - 21:00

Locatie: TIlburg: Deprez gebouw

Doet u mee?

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Deel deze workshop met jouw volgers via: